Μια βόλτα στην Πάρνηθα

Μια βόλτα στην Πάρνηθα
Μια βόλτα στην Πάρνηθα

(Αυτό είναι ένα άρθρο που μας έστειλε ένας αναγνώστης που τον ευχαριστούμε πολύ για την συμβολή του!)

Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για τη σελίδα

Σήμερα το πρωί αποφάσισα να πάρω τη γυναίκα μου και τα δυο μας παιδιά και να πάμε μια βόλτα στην Πάρνηθα.  Κάποιοι μεγαλύτεροι σε ηλικία συνάδελφοι συζητούσαν για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που αφορούσε την οικοδόμηση μιας περιοχής μετά το Κατσιμίδι, την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Πρόκειται για έναν οικισμό, σχετικά κοντά στην Αθήνα αλλά  ταυτόχρονα τόσο κοντά στη φύση, με σήμα κατατεθέν μια λίμνη.

Κάπως έτσι μου γεννήθηκε η απορία να εξερευνήσω αυτή την περιοχή αλλά και να δω αυτή τη λίμνη μέσα στο πευκοδάσος της Πάρνηθας. Ομολογώ ότι δεν περίμενα και πολλά, ωστόσο για ενημέρωση όσων διαβάζουν την αφήγησή μου, αρνούμαι να ψάξω στο διαδίκτυο και να πάω «προετοιμασμένος».

Ξεκινώντας από το σπίτι, είχαμε πάρει κάποια φαγητά και μπισκότα για να κερδίσουμε λίγο χρόνο και να μην έχουμε φασαρία στο δρόμο μέχρι τον προορισμό μας, καθώς ο δρόμος από τη Βαρυμπόμπη προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία έχει πολλές στροφές. Βέβαια δε σας κρύβω ότι αν η περίφημη λίμνη δεν άξιζε τον κόπο, θα κατέφευγα στην εγγυημένη λύση για πικ νικ, στα Βασιλικά κτήματα.

Ευτυχώς, εξεπλάγην ευχάριστα τόσο εγώ, όσο και η οικογένειά μου. Η λίμνη είναι μαγική, αρκετά μεγάλη και με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Υπάρχει άπλετος χώρος για στάθμευση και ακόμη περισσότερος για να απλώσουμε το παλιό σεντόνι που πήραμε για το γεύμα μας (θυμίζει ταινία αλλά δοκιμάστε το, αξίζει). Τα παιδιά ξετρελάθηκαν και άρχισαν να τρέχουν υπό την επιτήρησή μας δίπλα από τη λίμνη. Οι υπόλοιποι επισκέπτες φαίνονταν να περνούν εξίσου ωραία και έχω να επισημάνω ότι όλοι σέβονταν τους υπόλοιπους και στο τέλος όλοι μάζεψαν τα σκουπίδια τους και τα πέταξαν στους κάδους που είναι τοποθετημένοι στο δρόμο που οδηγεί στη λίμνη.

Κάπως έτσι πέρασα την Κυριακή μου καθώς το απογευματάκι μαζέψαμε τα πράγματα και τα σκουπίδια μας ( όπως όλοι) και αφήσαμε τη λίμνη καθαρή, με την υπόσχεση να την επισκεφθούμε ξανά το συντομότερο δυνατόν.

Υ.Γ. Η παιδεία που υπήρχε διάχυτη στις παρέες που απόλαυσαν το φυσικό τοπίο της λίμνης και του πευκοδάσους οδήγησε στο να μαζέψουν όλοι τα σκουπίδια τους και να αφήσουν το μέρος ανέπαφο, όπως ήταν και πριν το επισκεφθούν.

Υ.Γ.2 Θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές αλλά και όλος ο κόσμος να προστατέψουν αυτό το διαμάντι που είναι τόσο κοντά στην Αθήνα, αλλά λίγοι γνωρίζουν.

Υ.Γ.3 Επισκεφθείτε την, αξίζει. Σας παραθέτω και μία φωτογραφία για μια πρώτη γεύση.