Συμμετοχή ΕΔΑΣΑ στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική

Συμμετοχή ΕΔΑΣΑ στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική
Συμμετοχή ΕΔΑΣΑ στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική

Η πυρκαγιά του Καλάμου υπήρξε μια δύσκολη δοκιμασία, αλλά και μια αφορμή για να αναδειχθούν ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση όσων κλήθηκαν να την αντιμετωπίσουν, με πρώτα τα στελέχη του ΠΣ και συνεπικουρούντες τους εθελοντές και τους υπόλοιπους πολίτες.

Ο ΕΔΑΣΑ βοήθησε το ΠΣ στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πυρκαγιάς με την παρουσία του οχήματος (ΕΔΑΣΑ-1) όπου χρειάστηκε και με πεζοπόρα τμήματα συνολικά 15 ατόμων που σε διαφορετικές χρονικές στιγμές τέθηκαν στη διάθεση του ΠΣ. Παράλληλα στελεχώθηκαν ανελλιπώς και τα δυο πυροφυλάκιά μας (Σκίπιζας και Μόλας), σύμφωνα με το σχέδιο δράσης του ΕΔΑΣΑ και τις δεσμεύσεις μας προς το ΠΣ και τις αρμόδιες αρχές.

Το μεσημέρι της 15ης Αυγούστου το ΕΔΑΣΑ-1 εκλήθη εσπευσμένα από τις αρμόδιες αρχές να στελεχώσει μαζί με οχήματα άλλων εθελοντικών ομάδων τη γραμμή άμυνας που είχε οργανωθεί εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού, με στόχο να ανακοπεί το μέτωπο της πυρκαγιάς που προσέγγιζε τη Μαλακάσα με κατεύθυνση προς Πάρνηθα. Ο κίνδυνος αυτός αποσοβήθηκε λόγω αλλαγής του ανέμου.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους εθελοντές της ΔΑΚ για την επιτόπια συνεργασία, τους εθελοντές του Αγ. Στεφάνου που μας διέθεσαν ποσότητα από τα πολύτιμα υλικά που συγκέντρωσαν από τις ευγενικές προσφορές πολιτών, καθώς βέβαια και τους δεκάδες πολίτες που προσέφεραν τη βοήθεια τους στα σημεία που υπήρχε προσωπικό.

Η καταστροφική πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε αλλά οι ανάγκες πρόληψης παραμένουν.

Μπορείτε να βοηθήσετε στη στελέχωση των πυροφυλακίων με τη συμμετοχή σας.

Τηλέφωνο : 2105200680 ώρες 1730 – 2030 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής
Email : edasa@otenet.gr

Για όλες τις λεπτομέρειες συμμετοχής : http://www.edasa.gr/pyrofylaxeis_symmetoxi/

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.