Think Green! Γλυτώστε χρήματα!

Think Green! Γλυτώστε χρήματα!
Think Green! Γλυτώστε χρήματα!

Συμβουλές για να βοηθήσετε το περιβάλλον εξοικονομώντας χρήματα

Σας δίνουμε 10 απλές συμβουλές για το πώς να βοηθήσετε το περιβάλλον και να εξοικονομήσετε χρήματα:

1. Η κοινή χρήση βοηθάει!
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα αυτοκίνητα λέγεται ότι είναι υπεύθυνα για σχεδόν το 15 τοις εκατό των αερίων του θερμοκηπίου που κατηγορούνται για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Πηγαίνετε με κάποιον συνάδελφο στη δουλειά. Αυτό θα μειώσει τα έξοδα του καθημερινού ταξιδιού σας και σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε την παρέα άλλων ατόμων.

2. Κλείστε τα φώτα
Απενεργοποιείτε τα φώτα και τις συσκευές σας όταν αφήνετε ένα δωμάτιο και έτσι μειώνετε το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Αποσυνδέστε τον φορτιστή του τηλεφώνου από τον τοίχο όταν δεν τον χρησιμοποιείτε.

3. Ο δρόμος προς ένα σπίτι παραγωγού δεν είναι ποτέ μακρύς.
Αγοράστε τοπικά προϊόντα. Η αγορά τοπικών τροφίμων και αγαθών δεν ενισχύει μόνο την τοπική οικονομία, αλλά έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Μειωμένες μεταφορές από φορτηγά, σκάφη και αεροπλάνα μεταφοράς εμπορευμάτων μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα κατά χιλιάδες τόνους.

4. Χαρτί…
Ζήστε χωρίς χαρτί. Διαβάστε τις αγαπημένες σας εφημερίδες και περιοδικά online. Οι εκδόσεις βασίζονται όλο και περισσότερο στη online διαφήμιση για έσοδα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ανακαλύψετε το τελευταίο trend και να εξοικονομήσετε χρήματα. Ποιος δεν λατρεύει τη μυρωδιά των σελίδων στα παλιά βιβλία; Εξοικονομήστε χρήματα και τα δάση αγοράζοντας ηλεκτρονικά βιβλία.

5. Κλείστε τη βρύση
Συγχαρητήρια για το βούρτσισμα των δοντιών σας για τρία λεπτά, δύο φορές την ημέρα, σύμφωνα με τις συμβουλές του οδοντιάτρου σας. Αλλά αν ενδιαφέρεστε για το περιβάλλον κλείστε τη βρύση ενώ βουρτσίζετε για να εξοικονομήσετε νερό.

6. Ηλεκτρονικές πληρωμές
Κάντε τις πληρωμές σας μέσω online banking και πιστωτικής κάρτας. Θα σας εξοικονομήσει χρόνο και ενέργεια. Ρωτήστε την τράπεζά σας σχετικά με τον τρόπο εγγραφής στο online banking. Αν πραγματικά πρέπει, εκτυπώστε και στις δύο πλευρές του χαρτιού.

7. Ντους
Κάντε ντους κλείνοντας το νερό κάθε φορά που σαπούνιζεστε και πλένετε τα μαλλιά σας. Θα σώσετε αμέτρητα λίτρα νερού.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η έλλειψη νερού επηρεάζει έναν στους τρεις ανθρώπους σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη. Η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς αυξάνονται οι ανάγκες για νερό μαζί με την αύξηση του πληθυσμού, την αστικοποίηση και την αύξηση των οικιακών και βιομηχανικών χρήσεων.

8. Vintage
Τα vintage αντικείμενα είναι της μόδας, επιλέξτε vintage έπιπλα όταν θέλετε να αλλάξετε κάτι στο σπίτι σας.

9. Πλύσιμο με τον παλιομοδίτικο τρόπο
Για να εξοικονομήσετε νερό και ενέργεια και να μειώσετε την είσοδο του απορρυπαντικού στο σύστημα αποχέτευσης, περιμένετε να γεμίσει το πλυντήριο πιάτων και το πλυντήριο ρούχων πριν τα χρησιμοποιήσετε. Εάν πλένετε τα πιάτα ή τα ρούχα με το χέρι, προσπαθήστε να το κάνετε σε μια λεκάνη και όχι κάτω από μια βρύση που τρέχει συνεχώς.

10. Οργανικά προϊόντα
Χρησιμοποιήστε οργανικά προϊόντα καθαρισμού όπως μη τοξικό ξύδι και μαγειρική σόδα. Αυτά έχουν αποδειχθεί εδώ και αιώνες ότι μπορούν να καθαρίσουν σχεδόν τα πάντα στο σπίτι.