Αναδάσωση Πάρνηθας (χάρτης)

Αναδάσωση Πάρνηθας (χάρτης)
Αναδάσωση Πάρνηθας (χάρτης)
  • Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, η Δ/νση Αναδασώσεων Αττικής, το Δασαρχείο Πάρνηθας και το WWF Ελλάς, μετά την επιτυχία του προγράμματος εθελοντικών αναδασωτικών εργασιών στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας που υλοποίησαν τις φυτευτικές περιόδους 2010-2011 και 2012-2013, συνεχίζουν και τη φυτευτική περίοδο 2013-2014 τις εθελοντικές αναδασωτικές εργασίες.
  • Το πρόγραμμα εθελοντικών εργασιών θα έχει την υποστηρίξη του Παρατηρητηρίου Πάρνηθας (ΣΚΑΙ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, WWF Ελλάς). Οι εθελοντικές αναδασωτικές εργασίες θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο 2013. Θα πραγματοποιηθούν σπορές και φυτεύσεις κεφαλληνιακής ελάτης. Τους μήνες Μάρτιο – Μάιο θα πραγματοποιηθούν περιποιήσεις φυταρίων κεφαλληνιακής ελάτης και μαύρης πεύκης που φυτέυτηκαν προηγούμενες χρονιές. Οι εργασίες ενδέχεται να παραταθούν, ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες που θα επικρατούν.
  • Ενημερώνουμε ότι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν εθελοντικά στις αναδασωτικές εργασίες μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση – δήλωση που θα βρούν στην ιστοσελίδα Δήλωσε Συμμετοχή. Οι εθελοντές που επιθυμούν να συνεισφέρουν εθελοντική εργασία θα πρέπει να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά πρόγραμμα θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης. Η θεωρητική εκπαίδευση θα γίνει με εξ αποστάστεως σεμινάριο (e-learning). Η πρακτική εξάσκηση θα πραγματοποιηθεί στην Πάρνηθα τις ημέρες των εργασιών.
  • Οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις αναδασωτικές εργασίες θα πρέπει να σέβονται τον κανονισμό λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού και να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (άνετα ρούχα, κατάλληλα παπούτσια, καπέλο, νερό). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στα τηλέφωνα 2102478540, 2102445226.
  • Μπορείτε επίσης να μελετήσετε το ηλεκτρονικό υλικό στην ενότητα E-Learning.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.