Καθαρίζουμε τις θάλασσες της πατρίδας μας

Καθαρίζουμε τις θάλασσες της πατρίδας μας
Καθαρίζουμε τις θάλασσες της πατρίδας μας

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» ενώνουν τις δυνάμεις τους και στο περιβάλλον.

«Σκέψου μπλε-σκέψου τα στρουμφάκια…σε ατέλειωτες βουτιές»

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα μαζί με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», καθαρίζουν τις θάλασσες της πατρίδας μας.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου η πρώτη δράση μας στη Θεσσαλονίκη. Δύτες θα καθαρίσουν το βυθό στο λιμάνι της Μηχανιώνας και οι εθελοντές την παραλία της.

Σημείο συνάντησης, το λιμάνι της Μηχανιώνας στις 10 το πρωί.

Φέτος το φθινόπωρο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το «Όλοι μαζί μπορούμε» και … τα Στρουμφ ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον καθαρισμό θαλασσών και παραλιών σε όλη την Ελλάδα, και καλούν του πολίτες να συμμετάσχουν.

Πρώτη στάση η Θεσσαλονίκη!

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ευρωπαϊκής εκστρατείας με σύνθημα #EU Beach Cleanup και πρεσβευτές τα …. Στρουμφ. Συγκεκριμένα, φέτος το φθινόπωρο, οι Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και ευρωπαϊκές πρεσβείες σε τρίτες χώρες και τα περιφερειακά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών σε ολόκληρο τον κόσμο διοργανώνουν δράσεις καθαρισμού των θαλασσών με τοπικούς φορείς και οργανισμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» ενώνουν τις δυνάμεις του με πρώτη (αλλά όχι μοναδική) στάση τη Θεσσαλονίκη. Οι καθαρισμοί θα γίνονται στο βυθό με τη βοήθεια δυτών αλλά και στην παραλία με τη βοήθεια εθελοντών. Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα μοιράσει αναμνηστικά μικρά μπλοκάκια και στυλό σε όσους παρευρεθούν στη δράση.

Δεύτερη στάση: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Καθαρίζουμε το βυθό στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας (ΝΟΕ). Η δεύτερη δράση στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή μπροστά στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας στο Μικρολίμανο. Η συγκεκριμένη δράση γίνεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας και την ένωση Εφέδρων Αξιωματικών των Ειδικών Δυνάμεων.

Η 21η Σεπτεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα καθαρισμού των ακτών και θα γίνουν παράλληλες δράσεις σε αρκετές χώρες του πλανήτη.

Σημείο συνάντησης. Στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας στις 10 το πρωί.

Το 2018, πάνω από 70 δράσεις και σχεδόν 3.000 άτομα συμμετείχαν στην εκστρατεία «EU Beach Clean-up», που διοργάνωσαν από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με φορείς από όλη την Ευρώπη.

Υπολογίζεται ότι το 2018 τουλάχιστον 10 εκατομμύρια τόνοι αποβλήτων αφαιρέθηκαν από τις ακτές στα πλαίσια της εκστρατείας.

Website: https://ec.europa.eu/info/events/eu-beach-cleanup-2019_en

Όλοι Μαζί Μπορούμε

Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.